Asortyment

Najpopularniejsze marki, które znajdziesz w Tyskim Kredensie to: Bacówka, Krokus, Chata Wieśniaka, Kasan - Śląskie Smaki, Alina Kalfas z Kochanowa, OSM Nowy Sącz, Bio Planet
bacowka

Bacówka

Wędliny i garmażerka produkowane we własnej masarni w miejscowości Rajbrot w Małopolsce można otrzymać w sklepach firmowych oraz franczyzowych pod szyldem Bacówka towary tradycyjne oraz w dobrych sklepach i delikatesach w rejonie południowej Polski. Wędliny z tradycyjnej wędzarni, domowe, ręcznie robione pierogi, krokiety, naleśniki i przetwory prosto ze spiżarni to znak rozpoznawczy sklepów.
zurek-z-kochanowa

Alina Kalfas "KOCHANÓW"

Bliskość pól uprawnych sprawia, że do produkcji barszczy oraz żurków używamy jedynie najwyższej jakości zbóż, świeży czosnek a także buraków uprawianych tylko na naturalnym nawozie. Woda ze studni głębinowej całkowicie zmienia i uszlachetnia smak tradycyjnych zakwasów, zamykanych w szklanych butelkach. Dzięki temu barszcze oraz żurki Aliny Kalfas są Zawsze świeże, naturalne oraz zdrowe!
osm

OSM Nowy Sącz

Naszą podstawową działalnością jest skup i przetwórstwo mleka z czystych ekologicznie terenów górskich. Nasi producenci to ponad 500 rolników z powiatu nowosądeckiego, tarnowskiego, gorlickiego i brzeskiego, którzy prowadzą nowoczesne i spełniające surowe normy unijne, a równocześnie oparte na tradycyjnym żywieniu krów gospodarstwa.

KROKUS

“Tworząc nasze produkty kierujemy się trzema zasadami. Po pierwsze ma być tak smacznie, abyśmy sami nie mogli oprzeć się naszym produktom, po drugie produkujemy przetwory tak jak niegdyś robiono to w naszych domach wg wypróbowanych przepisów pochodzących z XIX i pocz. XX w. Po trzecie w procesie produkcji staramy się zachować jak najwięcej walorów odżywczych świeżych owoców i warzyw.” Czesław Caryk, twórca firmy Źródło tekstu: https://przetwory.com/o-nas/

BIO LIFE

Firma BioLife powstała w 2013 roku. Założycielami spółki są osoby posiadające doświadczenie zarówno w handlu jak i w produkcji rolnej. Nasze zainteresowania dotyczące szeroko rozumianego zdrowego trybu życia były jednym z ważniejszych czynników, prowadzących do powstania BioLife. Pracownicy firmy z największą starannością wybierają dostawców surowców oraz producentów rolnych, tak aby produkty oferowane przez nas spełniały oczekiwania najbardziej wymagających klientów. Ponadto spółka BioLife, przeszła pomyślnie proces certyfikacji i w styczniu 2013 uzyskała certyfikat nadany przez AGROBIOTEST. Dzięki ogromnemu zaangażowaniu oraz pracy całego zespołu, możemy zaproponować Państwu produkty pod marką BioLife. Oprócz towarów firmowanych naszym logo, w sklepie oferujemy wyroby innych, uznanych producentów żywności ekologicznej. W każdym przypadku są to produkty najwyższej jakości. Firma BioLife ma na celu ciągłe poszerzanie swojej oferty, aby każdy klient mógł w niej znaleźć coś dla siebie.

KLIMEKO

Klimeko jest firmą produkującą wysokiej jakości produkty nabiałowe w oparciu o tradycyjne receptury i naturalne metody wytwarzania – rękodzieło. Cenimy naturalność smaku, powrót do tradycji i prostoty wytwarzania. Dbamy o wysoka jakość produktów poprzez higienę produkcyjną, a opakowanie próżniowe jest bezpiecznym i naturalnym sposobem zwiększenia trwałości produktu. Co warto wiedzieć o naszych produktach? W trakcie produkcji nie dodajemy do naszych produktów żadnych sztucznych dodatków lub produktów wielokrotnie przetworzonych powszechnie stosowanych w branży mleczarskiej takich jak: mleko w proszku, żelatyna, skrobia, pektyny, aromaty. W przypadku produktów płynnych nie stosujemy homogenizacji. Niektóre z naszych produktów zawierają bakterie L.casei oraz Bifdobacterium lactis. Większość produkcji odbywa się bez udziału maszyn – produkcja ręczna.

CORTEZ

Dla Azteków czekolada była źródłem mądrości i energii, afrodyzjakiem i kojącym balsamem. Dla nas czekolada jest wielką pasją oraz inspiracją, która nie tylko pobudza zmysły, ale również pozwala tworzyć. Z tego właśnie powodu, z potrzeby serca, zrodziła się firma Cortez. W naszej filozofii tworzenia powracamy do źródeł, czyli tego co było i ponadczasowo jest najlepsze w czekoladzie. Przede wszystkim pragniemy dzielić się jej prawdziwym, naturalnym smakiem, który nie jest skażony sztucznymi dodatkami. Poszukujemy wciąż nowych doznań smakowych i dlatego kreujemy niekonwencjonalne połączenia naszej czekolady z polskim owocami i ziołami. Korzystamy także ze starych, sprawdzonych receptur – czekoladą z papryczką chilli zachwycali się już azteccy władcy. Jesteśmy dumni z naszych produktów i cieszymy się, że coraz szerzej podbijają one serca Miłośników Czekolady. Naszą firmę tworzą ludzie, którzy na różnych etapach swojego życia mieli szczęście spotkać prawdziwą czekoladę, szczerze ją pokochali i już nie potrafią bez niej żyć. Pragniemy zarażać czekoladową pasją kolejnych przyjaciół!
dom_165_s

RODZINNA PASIEKA PSZCZELA

to pasieka z certyfikatami jakości z Cieszyna z wieloletnią oraz wielopokoleniową tradycją. Tradycja pszczelarstwa w naszej rodzinie istniała już w latach 40-tych XXw , pszczelarstwem w naszej rodzinie zajął się w tedy co prawda hobbystycznie senior rodu Pluciński -mój dziadek . Profesjonalna pasieka istnieje od roku 1974 stworzył ją Józef Pluciński-mój tato. Był on prekursorem pracy w ulach styropianowych korpusowych. To właśnie jego wieloletnie zaangażowanie w rozwój pszczelarstwa zostało doceniono przez innych pszczelarzy, stąd przyznano mu najwyższe odznaczenie w gronie pszczelarzy ZŁOTY MEDAL, jak również złotą odznakę w uznaniu ZASŁUG DLA Polskiego Związku Pszczelarzy.